Wie ben ik

Texel

Ik ben Joke van der Wal. De eerste 19 jaar van mijn leven heb ik op Texel gewoond. Ook nu ga ik daar nog regelmatig heen.
Tijdens een lange strandwandeling verstommen vanzelf de gesprekken en uiteindelijk ook de gedachten in mijn hoofd. Even geen ideeën meer, geen toekomstplannen, maar alleen het hier en nu. Ik kijk naar de duinen, hoor de golven en verwonder me over de ribbeltjes in het zand. Elk jaargetijde beleef ik het weer anders, elke keer als ik er ben voel ik me anders, en toch word ik er altijd rustig. Vind ik er mezelf terug.
Datzelfde gevoel, diezelfde rust ervaar ik ook tijdens het masseren. Het gevoel van ‘even terug naar nul’. Stilte. Rust. Alleen maar voelen, ervaren, zijn.

Texelstroom

Het werken als masseuse en therapeute geeft me veel voldoening. In de massage gaat het natuurlijk om het lichaam, maar daar komt nog zoveel meer bij. Ik heb niet alleen een lichaam onder mijn handen, maar een heel mens. Met alle gevoelens, gedachten, woorden, kleuren en bijzonderheden die bij die mens horen. De complexe samenwerking van al die delen, al die lagen fascineert me, boeit me. Tijdens de massage komen mensen vaak weer helemaal tot zichzelf, vergeten alles om zich heen. Het is mooi om mensen dat te kunnen laten ervaren.